Bones! Soc la Marta Pascal.

Politòloga experta en GovTech, Historiadora, Doctora en Comunicació, i Professora de la Facultat de Ciències Polítiques i Socials de la Universitat Pompeu Fabra.

El meu propòsit és acostar a les persones, les empreses, les organitzacions i les institucions a través de la tecnologia. Aprofitar al màxim tot el que ens ofereix la digitalització, assegurant que qualsevol procés de transformació no deixa enrere a les persones.

Entre el 2013 i el 2020 he estat parlamentària (primer al Parlament de Catalunya i després al Senat) i he pogut viure des de dins de les institucions com és la política i tots els processos per intentar transformar la nostra societat. L’any 2020 vaig decidir deixar el meu càrrec electe al Senat i centrar-me en la meva carrera professional. 

Durant aquests anys, que han coincidit amb una etapa de canvis accelerats pel que fa a la tecnologia i la digitalització he vist com s’anava deteriorant a uns nivells alarmants la confiança entre el món públic i el món privat; entre les persones i la política. Però lluny dels missatges pessimistes, estic convençuda que el millor tresor que tenim entre mans és poder viure en comunitat i que només recuperant la confiança entre persones i organitzacions millorarem el món en que vivim. 

És per això que investigo sobre nous models de participació i interacció ciutadana i transformo, a través del GovTech, la forma en què els governs, empreses i institucions interactuen amb els ciutadans. Generant sinèrgies per construir aliances, millorant l'eficiència, promovent la transparència i fomentant la participació dels ciutadans en la presa de decisions tot incorporant les tecnologies de digitalització com, per exemple, els sistemes de votació electrònica adaptats al sector públic, o els processos d’escolta activa, entre d’altres.

Gràcies per entrar a la meva web!